Udtørring af byggeri under opførelse er vigtigt af mange grunde – bl.a. for at undgå skimmelsvamp, skader på indbygget byggematerialer og for et godt arbejdsmiljø.
Dansk Varme- og Fugtteknik har udarbejdet nogle gode råd til dig, når du skal i gang med udtørring af dit byggeri under opførelse:
Start først udtørringen, når I har fået interimslukket bygningen tilstrækkeligt – og gerne sat under interimsopvarmning. Ellers bliver både udtørring og opvarmning meget ineffektiv og dyr.
Dansk Varme- og Fugtteknik hjælper dig gerne med forslag til at planlægge udtørringen ift. jeres tidsplan. Vi kan også vejlede dig omking optimal brug af interimsvarme ifm. udtørring.
Brug af kondensaffugtere er nødvendigt for effektivt at fjerne overskydende fugt i nybyggeri. Placér udtørringsudstyret i de områder, hvor der er mest fugt.
Vi udlejer kun de bedste kondensaffugtere fra Dantherm – og tilmed til nogle af markedets bedste priser. Vi sørger for det hele: Transport, op/nedtagning – og om nødvendigt også dokumentation for udtørringen.
Selvom der anvendes affugtningsudstyr, anbefales det alligevel periodisk at skifte luften ved at ventilere bygningen. Åbn døre og vinduer i bygningen kortvarigt for at øge luftstrømmen, uden at bygningen afkøles unødvendigt.
Sørg for, at temperaturen er passende, så fugten kan fordampe effektivt. Kold luft kan ikke ”bære” så meget fugt, hvilket gør det svært at transportere fugten ud af materialerne.
Hos Dansk Varme- og Fugtteknik er vi eksperter i både udtørring og interimsvarme. Så er du sikret det bedste resultat.
Kontroller fugtighedsniveauet forskellige steder i bygningen regelmæssigt for at sikre, at det falder og forbliver inden for det acceptable område. Fugtighedsmålere kan anvendes til at overvåge fugtighedsniveauerne i forskellige materialer. Ved at overvåge udtørringsprocessen nøje og justere affugtere og ventilationen efter behov opnås den mest effektive udtørring.
Dansk Varme- og Fugtteknik forestår gerne løbende fugtmålinger og dokumentation af udtørring på udvalgte steder i byggeriet. Så er du både sikret et optimalt udtørringsforløb og den nødvendige dokumentation til bygherren.
Fjern evt. større mængder overskydende vand i bygningen fra f.eks. oversvømmelser eller lækager så hurtigt som muligt for at undgå yderligere skader og fugtproblemer. Det er også mere effektivt end at opsamle det med affugtningsmaskiner.
Tjek altid for skimmelsvamp eller svampevækst – også selvom I bruger aktiv affugtning. Især i områder der har været udsat for høj luftfugtighed i længere tid, eller hvor der tidligere har været fugtskader. Hvis der opdages skimmelsvamp, skal den fjernes straks for at undgå yderligere spredning.
Vores søstervirksomhed Dansk Boligtjek kan hjælpe med måling af skimmelsvamp.
Husk, at udtørringsprocessen kan tage tid, afhængigt af bygningens størrelse og kompleksitet, og at det er vigtigt at være tålmodig og følge de rigtige trin for at opnå en fuldstændig og effektiv udtørring.
Vi håber, du kan bruge ovenstående guidelines til planlægning af dit byggeri. Har du spørgsmål til udtørring generelt, er du altid velkommen til at tage fat i os.
Udfyld venligst nedenfor – og så hører du fra os indenfor meget kort tid.
Du er også meget velkommen til at give os et ring eller skrive en mail. Vi svarer hurtigt – vi ved, du har travlt!
Dansk Varme- og Fugtteknik er Danmarks største leverandør af midlertidig bæredygtig opvarmning til byggeri og fjernvarme
Vi er eksperter i interimsvarme og udtørring og byggebranchens foretrukne grønne samarbejdspartner
Vi er det perfekte klimavenlige match til udbygning af den grønne fjernvarme
Udfyld venligst nedenfor – og så hører du fra os indenfor meget kort tid.